boeken

Hieronder is een greep uit de boeken die in Zoekpunt, de kerkplek in Shopping 2 te Genk, worden verkocht. Meer info over Zoekpunt vind je hier.
Zo komen we wellicht tegemoet aan de spirituele honger in coronatijden.
Als je bestelling is ontvangen, nemen we contact met je op voor betaling en ophalen of levering.
Alle artikelen verkopen wij namens het Pastoraal Informatiecentrum, de winkel het PIC van bisdom Hasselt, te Kiewit.
Klik hieronder op verder lezen om de boeken te bekijken en eventueel te bestellen.

Zoek op categorie:
jeugd
Bijbel
spiritualiteit

Youcat – jongerencatechismus
Bestudeer de catechismus, met hartstocht en houd vol! Studeer thuis, rustig op je kamer, vorm een studiegroepje of een netwerk … raak dieper vertrouwd met het geloof dan je ouders. Een cadeautje voor je (klein)kind, maar ook voor jezelf, om je erin te verdiepen en te verliezen.
bestel dit boek

€ 21,99


365 gebeden voor kinderen
Deze geïllustreerde verzameling biedt een rijke keuze aan gebeden. Kinderen vinden een gebedje voor elke dag en voor allerlei ervaringen die ze willen delen met God. 365 gebeden voor bedtijd en andere momenten
bestel dit boek

€ 17,50


Bijbel
schoolbijbel
Willibrordvertaling
bestel deze bijbel

€ 29,00


Startbijbel
Met illustraties van Irene Goede
bestel deze bijbel

€ 29,95


Troostboekje
voor kinderen
Over afscheid nemen, verdriet hebben, moed vinden en troost geven
bestel dit troostboekje

€ 5,00


Nieuwe Testament & Psalmen
ook te zoeken op thema; vertrouwen, vreugde, verdriet …
bestel deze bijbel

€ 9,95


Waar hebben ze je neergelegd
Woorden voor wie eenzaam moesten sterven. En voor hun geliefden die de troost van het ultieme afscheid nemen niet mochten kennen …
bestel dit boek

€ 3,50


OH GOD | Schoonheid, goedheid en waarheid
magazine-uitgave van Kerknet
81 blz.
Oh God! is een luxueus uitgegeven magazine van Kerknet, de digitale poot van de katholieke kerk in Vlaanderen. Er worden drie grote thema’s in behandeld: schoonheid, goedheid en waarheid. Zo krijg je onder andere exclusieve interviews met tv-antiquair in priesteropleiding Patrick van der Vorst, met bisschop Lode Van Hecke over zijn passie voor muziek, met Jeanne Devos over het goede in elk van ons en met sterrenkundige Leen Decin over leven en waarheid. Een prachtig magazine met een unieke inhoud. Eén van de blikvangers in Oh God! is een interview met de Gentse bisschop Lode Van Hecke over zijn passie voor muziek.
bestel dit boek

€ 14,00


Christfulness – 40 spirituele oefeningen
Averbode uitgeverij 2020
157 blz.
Deze laagdrempelige en praktische gids brengt het populaire mindfulness in verbinding met christelijk gebed en contemplatie. Het resultaat is een boekje dat je als spirituele reisgenoot het heilige in het dagelijks leven helpt ontdekken en de aanwezigheid van God in ieder moment. Korte inleidingen op het hedendaagse mindfulness en de christelijke invulling daarvan vormen de start van een weg die leidt tot een aandachtige christelijke manier van leven. Alle zintuigen worden aangesproken in de veertig oefeningen die helpen de volheid van Christus – Christfulness – te ervaren. Een extra reeks oefeningen plaatst het christelijk leven in het perspectief van de pelgrimage naar God. Sally Welch is parochiepriester en deken van het Anglicaanse bisdom Oxford. Daarvoor werkte ze als diocesaan spiritueel counselor. Ze publiceerde meerdere boeken, waaronder Walking the Labyrinth, Every Place is Holy Ground en A Labyrinth Prayer Handbook.
bestel dit boek

€ 16,90


Niet zonder hoop  religieuze crisis als kans | Tomáš Halík
KokBoekencentrum 2020
191 blz
Niet zonder hoop van Tomáš Halík is een theologisch boek over de zoektocht naar hoop voor vandaag. Hoop wordt juist in tijden van crisis sterk ervaren, zowel in het persoonlijke leven als in een samenleving. Hoop is dan een openingwaardoor de toekomst een lichtstraal in het heden werpt. Halík beschrijft verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden, bijvoorbeeld wanneer we in het leven stuiten op levensvragen of ingrijpende ervaringen. Die hoop is enorm zwak en vraagt een gevoeligheid voor woorden als ‘misschien’ en ‘nog niet’. Dat lijkt weinig om op te bouwen, maar Halík geeft ons de gedachte in dat ze onmisbaar zijn in en buiten de kerk. God is onze hoop, niet ons ‘bezit’ (p. 111). Dit boek vraagt een trage en bijna meditatieve manier van lezen. Neem de tijd, enkele dagen, een week de tijd om in de hoop te gaan staan.
bestel dit boek

€ 19,99


God en de kunst van het vissen
De persoonlijke zoektocht naar God van een eigenzinnig Joods filosoof
Lannoo 2016
253 blz
Wie op zoek gaat naar God, gedraagt zich best als een visser, stelt Ouaknin. Die gooit zijn haak uit en wacht en wacht. En als die beet heeft, gooit die de vis terug. Zo doen echte vissers dat. En dus ook de gelovigen. Het gaat erom te wachten en te wachten. En dan een bijzondere ervaring los te laten. Is het trouwens al opgevallen dat een vraagteken op zijn kop er eigenlijk uitziet als een vishaak? Vragen stellen, daar gaat het om in het geloof! Op zijn eigenzinnige manier gaat Marc-Alain Ouaknin in zijn boek God en de kunst van het vissen op zoek naar God. Deze rabbijn is een autoriteit. Zijn werk werd reeds in dertig talen vertaald. En hij wordt wel eens ‘de Spinoza van de 21e eeuw’ genoemd. Onophoudelijk stelt hij vragen en wrikt hij zogenaamde zekerheden los. Dit doet hij op zijn eigen joodse manier.
bestel dit boek

€ 19,99


De vrucht van het geloof is liefde | Moeder Teresa
In deze bloemlezing van kernachtige uitspraken van Moeder Teresa ontmoeten we het onversneden Evangelie, uitgedragen door een vrouw die de Goede Boodschap verkondigde, door hem te leven, in al zijn radicaliteit. Gelukkig maar dat deze Boodschap wordt toegediend met niet méér dan één uitspraak per dag. Dat geeft ons een heel jaar om te oefenen.
bestel dit boek

€ 19,90


Een parel voor elke dag | 366 verhalen om bij stil te staan door Chantal Leterme
Dit boek verzamelt 366 korte verhalen. Van maar heel weinig is de oorspronkelijke schrijver bekend. Ze werden verteld, naverteld, vertaald, aangepast en gingen de wereld rond. Meestal zijn het parabels en fabels. Een zeldzame keer wordt van een verhaal verteld dat het echt gebeurd is.
bestel dit boek

€ 22,50


Gebeden voor lichte en donkere dagen
Verlos ons van de tirannie van de urgentie, richt onze aandacht op wat U belangrijk vindt.
In dit gebedenboek vind je bronnen van bemoediging voor je tocht door het leven. De gebeden zijn vindbaar op thema: aanbidding, angst, bezorgdheid, dankbaarheid, naderende dood, onrecht, stilte, twijfel, verwachting, vreugde, wanhoop, ziekte etc. Het hele leven komt zo aan bod, met zijn zonnige momenten en schaduwkanten.
200 gebeden zijn speciaal voor dit boek geschreven. De rest komt uit christelijke traditie. De selectie van de gebeden vond plaats met het oog op de lezer van deze tijd; ze zijn authentiek, veelkleurig, toepasbaar en inspirerend.
bestel dit boek

€ 24,99


Zoeken naar zin | religieuze en spirituele kunst van 1900 tot nu
schrijver Christian Wittebroodt
De evolutie van de religieuze kunst in West-Europa in de twintigste eeuw
bestel dit boek

€ 35,00


Morgen zul je merken | Herman van Veen
is een prachtig boek vol gedachten, versjes en gedichten voor op misschien wel onze zere plekjes
foto’s van Kim Scholten
bestel dit boek

€ 27,50